onsdag 1 april 2009

Barnens rum


Barnens rum är nog det finaste rummet i vårt hus. Dock alldeles överfullt av saker, mestadels rosa, eftersom det bor två små flickor där :)

Som tur är kan de fortfarande sova med sina växasängar på kortaste läget, annars vet jag inte riktigt hur vi skulle få plats med alla möbler och prylar...



När farmor och farfar bodde här och rummet inreddes för första gången var det min pappas rum och det var han som stod för inredningen; han la i golvet, spikade taket, murade murstocken och tapetserade.


Tapeten, tidstypiskt grårutig från 60-talet är det enda som inte riktigt står sig idag. Resten (förutom att det är lite trångt för två små tjejer) är jag väldigt nöjd med och tänker inte ge mig på i första taget :)

Murstocken finns i det här rummet och är jättefin med snygga tegelstenar. Det är en av anledningarna till att jag tycker att det här är det finaste rummet i huset. Något annat som är fint är det lackade trägolvet.

Carla och jag har tillsammans gjort den fina garderobsdörren. Jag har målat den orange med silverfärgade cirklar och några runda speglar. Carla har satt upp självlysande stjärnor.


Barnen har varsit skrivbord med tillhörande, namnad stol. Jag snickrade dem till julklapp för två år sedan.





Taket är kanske det allra finaste i rummet. Härliga vitlaserade bräder med kopparspik.


Fina detaljer som de här fiskarna och stjärfallet har jag köpt på Robygge utanför Järna. Även svampen lite längre ner är inköpt där.


Bakom Lilla Anna ser man lite av den klassiska 60-tals tapeten. Neutral men kanske inte så skojig....



1 kommentar: